Je to velice jednoduché a efektní.
Máslo nechat trochu změknout a pak smíchat se smetanovým sýrem (Lučinou) v poměru: jeden díl másla a dva díly sýra.
Hmotu dát na chvilku zase zchladnout a potom z ní tvarovat kuličky.
Doporučujeme nejprve udělat všechny kuličky, pak si umýt a osušit ruce a nyní obalit kuličky v koření.
Antonínovy koule s "Harísou" jsou pěkně pálivé, my jsme ještě použili na obalování tyto směsi koření: "Salát pikant" a "Aglio peperoncini", ale můžete použít i jiné směsi koření podle vaší chuti a fantazie např. "Pařížský pepř", "Na sýry a tvaroh", "Chimichuri" apod.
Zbývá jen ozdobit hroznovým vínem a jako přílohu nakrájet trochu pečiva.
© 2011 AKCE-Plzeň.cz - Kopírování obsahu bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno | Vytvořeno ve studiu BOBBY design
Kulturní a sportovní dění v Plzni - akce, divadla, koncerty, festivaly, muzea, důležité události, programy pro děti, přednášky, akční nabídky, ubytování, restaurace, galerie, kina, kluby, sport